Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Іран обіцяє помститися за вбивство лідера ХАМАСу

Іран заявив, що відповідальні за вбивство ватажка ХАМАСу Ісмаїла Ханії будуть «глибоко шкодувати».

Про це заявило представництво Ірану при ООН в соцмережі Х.

«Реакцією на вбивство точно будуть спецоперації - більш жорсткі і спрямовані на те, щоб викликати глибоке каяття у злочинця», - йдеться у повідомленні.

Ханія загинув, коли перебував у «резиденції в Тегерані», заявив ХАМАС. Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, що, оскільки напад стався в Тегерані, «ми вважаємо помсту за нього своїм обов'язком», пише The Guardian.

Посередники у мирних переговорах між Ізраїлем і ХАМАСом - Катар і Єгипет - попередили, що ліквідація Ханії відкине назад переговори про припинення вогню і звільнення заручників, які утримуються в Газі, адже лідер бойовиків відігравав ключову роль у переговорах в Досі.

«Як може бути успішним посередництво, коли одна сторона вбиває перемовника з іншого боку?» - написав прем'єр-міністр Катару шейх Мохаммед бін Абдулрахман Аль Тані в соцмережі X.

Похорон Ханії відбудеться в Ірані в четвер, в країні оголошено триденну жалобу. Потім його тіло перевезуть до Дохи для поховання.

Ізраїльський уряд офіційно відмовився коментувати смерть Ханії, але удар був визнаний ізраїльською операцією як всередині країни, так і за її межами.

Новина про вбивство була зустрінута в Ізраїлі здебільшого із захопленням, оскільки це стало виконанням обіцянки знайти людей, відповідальних за вбивства, скоєні на початку війни 7 жовтня 2023 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ