Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Іран не може розшифрувати чорні скриньки літака МАУ

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф визнав, що Іран не може розшифрувати інформацію з ʺчорних скриньокʺ збитого 8 січня літака МАУ, однак передавати їх іншим країнам не має наміру.
Фото: Офіс Президента України

Про це повідомляє NBC, - передає Укрінформ.

Зокрема, як зазначається у повідомленні, Заріф визнав, що Іран не може отримати інформацію з ʺчорних скриньокʺ збитого українського авіалайнера, але сказав, що Тегеран не передасть їх іншим урядам.

Міністр підтримав рішення Ірану не передавати ʺчорні скринькиʺ іншим країнам, зазначивши, що відповідно до міжнародних авіаційних правил, Тегеран має право проводити розслідування катастрофи літака.

Як зазначив Заріф, Ірану необхідне програмне забезпечення, кабелі та додаткові знання від США або інших західних країн, щоб мати змогу розшифрувати інформацію у ʺчорних скринькахʺ. ʺМи звернулися за допомогою, чому Сполучені Штати не допомогли нам? Це гуманітарна проблема. Чому вони не дали нам програмне забезпечення? Чому вони не поділилися з нами досвідом?ʺ - заявив він.

За словами Заріфа, зараз з ʺчорними скринькамиʺ не проводять жодних робіт. ʺНі. Ми не торкнемося ʺчорних скриньокʺ без присутності всіх зацікавлених сторінʺ, - сказав він.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран-Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули.

11 січня іранська влада визнала, що Boeing помилково збили іранські військові. Президент Ірану Хасан Роухані пообіцяв, що усі причетні до збиття літака МАУ будуть покарані. В країні вже затримали кількох осіб, які можуть бути причетні до цієї трагедії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ