Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Іран отримав доступ до "заморожених" через санкції $32 млрд

Іран отримав доступ до $32 мільярдів, які раніше були заблоковані, після зняття міжнародних економічних санкцій у рамках ядерної угоди між Тегераном та країнами Заходу. Про це заявив глава іранського центрального банку Валіолла Сеіф, повідомляє Associated Press.

За його словами, Тегеран перерахував кошти з банків у Японії і Південній Кореї в інші банки в Німеччині та Об'єднаних Арабських Еміратах. Точні суми переказів він не назвав.

В той же час, міжнародні кредитні картки, як і раніше в Ірані не працюють, а банкомати залишаються відокремленими від решти світу.

І найближчим часом ця ситуація навряд чи зміниться, адже більшість найбільших у світі компаній із надання фінансових послуг працюють у Сполучених Штатах.

На Близькому Сході найбільш ймовірним місцем для Ірану, щоб перемістити свої кошти, є Дубай. Портове місто є домом для великої іранської діаспори і має довгу історію торгівлі з сусіднім Іраном.

Як повідомлялося, світові лідери погодились на скасування жорстких санкцій проти Ірану в обмін на дотримання Тегераном своїх зобовʼязань щодо обмеження розробки ядерної зброї.

Євросоюз уточнив, що з Ірану знімаються не всі санкції, а лише економічні й фінансові обмеження, які пов'язані з його ядерною програмою.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ