Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Іранські кораблі "небезпечно наблизилися" до есмінця США

Чотири кораблі іранського корпусу вартових ісламської революції "погрожували" американському військовому кораблю в районі Ормузської протоки. Про це з посиланням на чиновника Міноборони США, повідомляє Reuters.

Чиновник, який говорив на умовах анонімності, заявив, що два іранських судна наблизилися на 300 м до есмінця ВМФ США Nitze, назвавши інцидент "небезпечним і непрофесійним".

За словами чиновника, іранські кораблі переслідували есмінець на "високій швидкості перехоплення і наблизилися до Nitze на небезпечну відстань, незважаючи на неодноразові попередження".

За інформацією відомства під час інциденту у вівторок американський есмінець Nitze звернувся до іранських кораблів 12 разів, але відповіді не отримав. Він також випустив 10 попереджувальних ракет в напрямку двох іранських суден.

"Американському кораблю довелося змінити курс, щоб дистанціюватися від іранських суден", – сказав чиновник, додавши, що інцидент міг би вилитися в дипломатичний протест, але Сполучені Штати не мають дипломатичних відносин з Іраном.

Раніше повідомлялося, що влада Ірану підготувала позов проти СШАдо Міжнародного суду ООН в Гаазі через відмову Верховного суду США повернути іранському центробанку $2 млрд із заморожених у США активів.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ