Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ірландія заявила про підтримку України, бо «путін піде далі»

Україна має право захистити свій суверенітет, незалежність та свою демократію

Україна має право на захист свого суверенітету та демократії проти російської агресії, і країни ЄС залишатимуться твердими у підтримці України, оскільки усвідомлюють: якщо не зупинити Путіна, він в Україні не зупиниться.

Про це сьогодні, 27 жовтня, перед початком другого дня роботи саміту ЄС у Брюсселі заявив прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар, повідомляє Укрінформ.

«Ми маємо дуже потужне переконання, що Україна має право захистити свій суверенітет, незалежність та свою демократію. Україна не є досконалою, у неї є свої прикрі проблеми, наприклад, корупція. Але ця війна – це війна агресивна. Росія розпочала неспровоковане вторгнення, вона намагається захопити частину цієї країни. Якщо ми не зупинимо Путіна в Україні, він там не зупиниться. Тож це атака проти нас усіх. Ірландія буде продовжувати підтримувати Україну до її перемоги», - наголосив прем’єр-міністр Ірландії.

Щодо вчорашнього обговорення багаторічного бюджету ЄС, Лео Варадкар наголосив, що переважна більшість країн ЄС виступили за збільшення фінансової підтримки для України.

«Я думаю, є дуже потужне переконання, що нам потрібно більше грошей для України, - і ми майже одноголосні у цьому. Це ж стосується міграції та захисту зовнішніх кордонів ЄС. По деяких інших питаннях – менше згоди. Ми подивимося, якої згоди вдасться досягти у грудні», - додав керівник уряду Ірландії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ