Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ірина Фріз: Безпека більше не є винятково чоловічим питанням

Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз під час презентації платформи ʺБезпека.Жінки.Мирʺ, що відбулася в ІА ʺУкрінформʺ наголосила, що безпека більше не є винятково чоловічим питанням. Про це повідомили у прес-службі Мінветеранів.

ʺБезпека більше не є питанням винятково чоловічим, і це доведено світовою практикою. Залучення жінок до врегулювання мирних процесів свідчить про те, що вони є результативними і досвідченими. ʺБезпека.Жінки.Мирʺ – це не просто платформа, це конкретна дієва участь жінок в  реалізації основних засад у нашій державі, що спираються на Європейський та Євроатлантичний курс та інтеграцію нашої держави до цивілізованих країнʺ, - зазначила Ірина Фріз і додала, що жінки ніколи не гальмували мирних процесів. - ʺАле ми наполягаємо на тому, що нам потрібен мир не за будь-яку цінуʺ.

За її словами, безпека має бути не лише декларативною, але й дієвою, такою, що забезпечуватиме країні стабільний мир. Жінка на позиціях державної посади здатна бути реально ефективною, адже прагне миру і безпеки не тільки для себе й своєї родини, але й  для усієї держави.

ʺХочу наголосити, що вже цієї суботи ми проводитимемо першу зустріч з Рухом ветеранок України з пропозицією активної участі в діяльності платформи. Також ми хочемо залучати громадських активісток для більш широкої стратегічної комунікації щодо реалізації наших завдань та захисту тих прогресивних змін, що були здійснені за останні п`ять роківʺ, - наголосила Ірина Фріз. 

За словами організаторів, учасники платформи ʺБезпека.Жінки.Мирʺ об’єднали досвід, знання, зусилля для активного залучення жінок в миротворчі процеси. Завдання платформи - реалізація принципів гендерної рівності в політичних процесах і державних інституціях, рівність і високе представництво жінок у владі, що є важливими принципами ЄС і НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ