Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ірина Маруняк про оперативну ситуацію у Львові

Львів відновлюється після масованих ударів, які рашистський ворог завдав по критичній інфраструктурі Україні учора, 23 листопада.

Про це повідомила заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк під час брифінгу у Медіацентрі Україна сьогодні, 24 лютого.  

За її словами, станом на зараз до споживачів та зокрема об'єктів критичної інфраструктури у місті надходить 30% електроенергії. Підстанції ТЕЦ-1 і ТЕЦ-2 працюють в нормальному режимі: подають гарячу воду і тепло.

Станом на зараз у Львові працює лише 20% світлофорів. На ключових перехрестях з непрацюючими світлофорами регулюють рух патрульні.

"Через обмежене електропостачання Львовом курсує лише 20% електротранспорту, на рейси вийшли всі автобусні та маршрутні таксі, також залучили додатковий транспорт на ті лінії, де за звичних умов пасажири користувались електротранспортом", — зокрема додала Ірина Маруняк. 

У місті також триває навчальний процес: школи та садочки сьогодні працюють. Заступниці мера зазначає, у критичному випадку, коли електропостачання буде відсутнє понад 24 години, заклади освіти міста перейдуть на інший режим роботи.

Також на локаціях Львова працюють 18 пунктів обігріву.

"Люди можуть прийти, щоб зігрітися, зарядити телефони, попити чаю тощо. Ми запустили першу чергу пунктів обігріву у Львові. Додатково є 192 пунктів обігріву, обладнаних дизель-генераторами й всім необхідним, які запустять у випадку, коли електропостачання не буде понад 24 годин. Готові функціювати ще 733 укриття — великі підвали, де є буржуйки, вода, запаси їжі для мешканців і все необхідне", — наголосила Ірина Маруняк.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ