Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ірина Суслова розповіла, що сподвигло депутата Барну схопити прем’єр-міністра

«Звіт, який представив Арсеній Петрович в якості звіту про роботу уряду, не тільки за змістом, але навіть юридично не відповідає належним нормам. Звіт ми повинні були отримати за 15 днів до його представлення, щоб можна було підготуватися до дискусії. Ми мали отримати детальні дані з кожного міністерства, але процедуру не дотримано. По суті, в нас не було звіту уряду, в нас була година питань до уряду», – зауважила в коментарі Гал-інфо народний депутат України Ірина Суслова.

Політик нагадала, що, згідно з дослідженням Комітету виборців України програму уряду було виконано лише на 30%.

«Та протягом години виступу Арсеній Петрович намагався уникнути відповідальності за провальну політку уряду. Зокрема, в тому, що немає реформи в енергетичній та іншій галузях, він прагнув обвинуватити БПП, тобто покласти відповідальність на міністрів, делегованих цією фракцією», – зазначила Ірина Суслова.

На її думку, перекладання відповідальності на міністрів є необґрунтованим із кількох міркувань.

«По-перше, рік тому ми голосували за уряд в цілому, й Яценюк взяв на себе персональну відповідальність за результати уряду, за реформи та боротьбу із корупцією. По-друге, як керівник уряду, він безпосередньо надавав вказівки міністрам зі свого Кабінету. Я неодноразово була присутня на засіданнях уряду, під час яких він надавав чіткі вказівки, зокрема, й тому ж міністру енергетики (Демчишину. – Гал-інфо), якого звинуватив сьогодні в тому, що він саботує реформи в енергетичній галузі», – наголосила Ірина Суслова.

Дивно, із її точки зору, було чути із вуст прем’єр-міністра й слова про те, що відповідальність за провал боротьби із корупцією має понести Генпрокуратура.

«У першу чергу цим повинно займатися Міністерство внутрішніх справ, яке Яценюк взагалі не згадав у своєму виступі. Власне, все це й викликало невдоволення Барни й призвело до того, що сталося. Ви все бачили», – резюмувала народний депутат. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ