Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Іспанія передасть Україні броньовані гусеничні машини M113 та інше обладнання

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес оголосила про швидку передачу Україні партії броньованих гусеничних машин M113 та іншого обладнання.

Про це вона заявила на 19-му засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”, йдеться на сайті Міністерства оборони Іспанії.

“Міністерка оборони оголосила про швидке відправлення нової партії броньованих гусеничних транспортних засобів М-113. Дві з них переробили на машини швидкої допомоги. Після них відправлять кілька пожежних, снігоприбиральних машин та транспортних засобів для перевезення особового складу, а також різних матеріалів, включно з двома легкими човнами, електрогенератором та установкою для очищення води”, — йдеться в повідомленні.
Також Роблес повідомила про постачання різного озброєння для протиповітряної оборони, повітряних та військово-морських операцій.

Як повідомили в Міноборони країни, Роблес відзначила "дуже добрі темпи" підготовки українських військових в Іспанії. Вона оцінила якість навчання, що включає застосування систем Patriot, NASAMS та Hawk, а також планування та проведення підводного розмінування.

Під час засідання міністерка також зазначила, що Іспанія братиме участь у шести коаліціях на підтримку України, які, за її словами, становлять основу для довгострокової допомоги, а також відіграють важливу роль у сприянні наближенню українських збройних сил до повної оперативної сумісності з союзниками та партнерами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ