Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Іспанія виділить 1,5 млн євро на створення культурного хабу у Львові

16 лютого у МКІП відбулась зустріч Міністра культури і Повноважним Послом Королівства Іспанія в Україні. Йшлося про співпрацю між Україною та Іспанією у сферах культури, культурної спадщини та медіа.
Фото - Мінкультури

Олександр Ткаченко подякував іспанській стороні за всебічну підтримку України та української культури, зокрема за повну фінансову допомогу для створення культурного хабу у Львові. Цей проєкт реалізується ЮНЕСКО. Іспанська сторона виділяє на це 1,5 млн євро. Також країна активно підтримує рішення щодо України на засіданнях міжнародних організацій.

«Приємно те, що сьогодні ми обговорювали конкретні проєкти у сфері фотографії, кіно, музики та театру як в Іспанії так, і в Україні, та співпрацю між нашими митцями й інституціями. В Іспанії зараз відбувається низка заходів на підтримку мистецтва України, наприклад, великий виставковий проєкт «В оці урагану. Авангард в Україні» в Музеї Тіссена-Борнеміса в Мадриді. Посол особливо відзначив якість та успіх виставки. Нам потрібно більше таких проєктів, про що і домовлялись. Працюємо над поглибленнями наших відносин», – сказав Олександр Ткаченко.

Сторони також обговорили потребу України в культурних обмінах та міжнародній співпраці, конкретні проєкти, які стосуються підтримки діяльності українських культурних інституцій, популяризацію української культури та мистецтва, грантових програм для митців та менеджерів у сфері мистецтв, а також підтримку медіа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ