Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Історії з фронту: бійці 80 ОДШБр нищать ворожі БпЛА над українськими позиціями

На Бахмутському напрямку – засилля безпілотників російських окупаційних військ.

Всього 5 секунд потрібно, щоб воїни 80 ОДШБр змогли навести на нього свій зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10». Ще 10 секунд і підрозділ виїхав з укриття та готовий до бойової роботи. Ракету наводять на ціль, вона вилітає та влучає. Ціль знищена!

Про це повідомляють в ЛОДА. 

Командир зенітного підрозділу Сергій каже, що за годину інколи буває 2-3 БПЛА в небі. На рахунку цих зенітників не одні ліквідовані ворожі «очі». Нещодавно підрозділ знищив «Залу» та підбив «Ланцет». Водночас командир зізнається, що «Стріла-10» малоефективна проти БПЛА через неналежну якість ракет та застарілість самої установки.

«Цей комплекс був розрахований для боротьби з гвинтокрилами та літаками. Площа випромінювання набагато більша, ніж у БПЛА. Це впливає на головку наведення ракети: установка краще бачить літаки, а не безпілотники. Також при безхмарній погоді треба постаратись, щоб їх побачити високо в небі. Сюди недолітає ворожа авіація, бо наші її перехоплюють на лінії розмежування. Свої функції ППО виконує - противник боїться сюди носа показати», – зауважує військовослужбовець.

Воїни мріють про новітні установки знищення ворожих літальних об’єктів. Прильоти стабільно на горизонті. У бліндажі, де вони ночують – сирість. Кожного вечора тут зарево від російських снарядів. Вони цілодобово ведуть спостереження за повітряним простором, але при зоряному небі не буває пуску, бо ракета захоплює зірки. Вони живуть на позиціях постійно, ретельно стережуть небо та завжди готові бити російських окупантів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ