Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

IT Arena святкує десятиріччя та відбудеться у вересні у Львові

IT Arena святкує десятиріччя. Упродовж 29 вересня – 1 жовтня 2023 року відбудеться головна тех-подія України, яка впродовж останніх 10 років збирає у Львові лідерів технологічного світу.

Відвідувачі IT Arena разом пройшли пандемію Covid-19 та перший рік повномасштабного вторгнення. Цього року IT Arena вкотре доведе, що для нашої технологічної сфери немає неможливого: потужні стартапи, гострі дискусії, технологічні інновації, продуктивний нетворкінг та тисячі відвідувачів. IT Arena 2023 обіцяє перевершити усі попередні.

Спікери з Кремнієвої долини та Bіцепрем’єр-міністр з інновацій

Серед перших анонсованих спікерів IT Arena 2023 – Михайло Федоров,  Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації, який посприяв запуску проєкту Дія; Готьє Вассер, фахівець світового рівня у сфері бізнес-аналізу, AI та Data Science з досвідом роботи в Кремнієвій долині; Світлана Сікулар, віце-президентка із дослідження ШІ в Gartner; Евелін Бучацьки, керуюча партнерка D3 Venture (фонду стартапів на початковій стадії), Патрік Берт,  колишній мер Пало-Альто, серця Кремнієвої Долини, а тепер – екологічний експерт.

У 2023 році, IT Arena традиційно сфокусується на 4 треках: бізнес, технології, продукти та стартапи та пройде офлайн. Події конференції відбуватимуться у історичних локаціях Львова: Львівській національній опері, театрі Марії Заньковецької, Національному музеї імені Андрея Шептицького. В останній день конференції учасники матимуть змогу обрати між 50 мітапами у 15 додаткових локаціях довкола площі Ринок та прилеглих вулиць. 

Амбітні стартапи та мілтех

Тех-індустрія на другий рік повномасштабного вторгнення не тільки демонструє стійкість, залишаючись єдиною експортною галуззю, яка повноцінно працює під час війни, а й продовжує розвиватись. IT Arena стала не лише центром зустрічі глобальної технологічної спільноти в Україні, а й майданчиком для спілкування, можливостей та інвестицій для молодих стартапів. З часу заснування конкурсу стартапів, Startup Competition, зі сцени IT Arena пітчилось 988 стартапів, а найуспішні з них – Liki24, AXDRAFT, Legal Nodes тощо, отримали чималі інвестиції та вийшли на міжнародні ринки. 

Попри вагому роль тех-сектору в країні, на другий рік повномасштабного вторгнення спостерігається зростання мілтех-сектору та поява нових стартапів в цій сфері. У 2023 році, IT Arena у партнерстві з кластером з розвитку оборонних технологій Brave1 запроваджує спеціальну категорію для military tech стартапів. Детальніше про умови участі Startup Сompetition та зголосити свій стартап можна дізнатися тут

Десятиліття IT Arena

IT Arena 2023 – це трибют і серце останнього десятиріччя сфери технологій в Україні. Протягом десяти років ми разом спостерігали як наші тех-продукти все більше завойовують світ, інноватори, в тому числі, й українські, створюють  нестандартні рішення, а сама галузь демонструє стійкість попри все. Подія стартувала на стадіоні “Арена Львів” у 2014 році (звідси й назва) спочатку як професійна конференція – місце, де працівники місцевої індустрії могли обговорити останні технологічні новинки, обмінятись думками та надихнутися. З кожним роком IT Arena зростала та розвивалась і з локальної швидко стала ключовою тех-подією Східної Європи, яка в 2020 зібрала понад 5 000 учасників. Зараз IT Arena – подія номер один в Україні для представників тех-компаній: більше 30% відвідувачів IT Arena – засновники та власники компаній, підприємці та представники топ-менеджменту.  

Через пандемію, конференції довелось адаптуватись – у 2020 та 2021 році IT Arena пройшла спочатку в онлайн, а згодом – у гібридному форматі. IT Arena повністю діджиталізувалася та розширила свою аудиторію, надавши можливість учасникам долучитися до конференції із будь-якого куточка світу за допомогою смартфону.

Минулий 2022 – мав стати роком, коли IT Arena повністю повертається в офлайн-формат та зростає, але у зв’язку з повномасштабним вторгненням, подія знову транформувалась. Заради безпеки, IT Arena 2022 пройшла з обмеженою кількістю учасників в локаціях, оснащених укриттями та була присвячена тому, як тех-спільнота може допомогти державі у боротьбі з ворогом. 

За всю історію проведення, IT Arena відвідали 24 493 учасника з понад 53 країн світу, а спікерами стали 800 відомих експертів, серед них – Деніел Дінес, СЕО та співзасновник UiPath, одного із найуспішніших стартапів у світі, Річард Столман, засновник руху вільного програмного забезпечення, Мей Маск, рольова модель та авторка бестселлеру, Халук Байрактар, CEO Baykar, компанії-виробника БПЛА, Уба Батлер, пранкер та режисер, а також представники технологічних гігантів – Google, Amazon, Spotify, Facebook, AstraZeneca, Tesla, F1 та інші.

“У 2020 та 2021 роках ми проводили IT Arena незважаючи на пандемію коронавірусу, у 2022 році ми знайшли в собі мужність організувати подію навіть у період війни. У 2023 році IT Arena святкує свою десяту річницю – ми адаптуємося знову та повертаємось у ще більшому форматі. IT Arena змінюється, так само як і наша країна та технологічна індустрія навколо нас, ми, майже сихронно, продовжуємо розвиватися. Щоразу враховуючи обставини часу, безпека відвідувачів, спікерів та команди залишається нашим основним пріоритетом – незалежно від того, чи це масковий режим, чи наявність укриттів на всіх локаціях. 10-та IT Arena – це, безперечно,  частково ретроспектива і навіть дрібка ностальгії, але й дуже амбітні плани на майбутнє”, – ділиться Степан Веселовський, CEO, IT Arena та Львівського ІТ Кластера.

Щорічно IT Arena висвітлюють десятки світових медіа, а у 2022 році подія отримала понад 1000 згадок у ЗМІ. Журналісти із The Economist, TNW, Le Point, Spider’s Web відвідали конференцію попри застереження редакторів та сирени тривоги.

Поспішіть придбати квитки подію, щоб отримати якісний нетворкінг, найкращі інсайти та стати частиною 10-ї річниці IT Arena 2023.

Квитки: https://itarena.ua/ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ