Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартувала IT Arena 2024

Триватиме конференція з 27 по 29 вересня, останній день буде присвячений неформальним зустрічам учасників.
Світлина IT Arena 2024

27 вересня у Львові відбулось відкриття вже 11-ої технологічної конференції “IT Arena”. Як зазначають організатори події, цьогоріч на учасників чекають стартапи від найактуальніших defense-розробок до інновацій у сфері AI. До конференції долучились спікери із понад 20 країн, а упродовж трьох днів відбудуться близько 50 мітапів – неформальних зустрічей учасників конференції, протягом яких вони зможуть обговорити актуальні теми IT-галузі. 

Як зазначила івент-директорка Львівського IT Кластера Леся Мандзевич, загалом на цьогорічній IT Arena заплановано понад 100 заходів. У перші два дні конференції вони відбуватимуть у трьох локаціях Львова. У Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької розміщено бізнес-потік конференцій, у Національному драматичному театрі імені Марії Заньковецької – продуктовий і стартап потоки, а у Національному музеї імені Андрея Шептицького – технологічний. 

У третій день конференції традиційно відбудуться мітапи у різних кав’ярнях та ресторанах Львова, де учасники зможуть поспілкуватися зі спікерами на теми, які виходять за рамки цих чотирьох потоків. 

“Ми хочемо, щоб цього року на IT Арені було більше чотирьох тисячі учасників. І нам це здається насправді реалістичною цифрою, зважаючи на ті черги, які ви сьогодні могли побачити біля входу (сміється). І ми хочемо, щоб ці люди насправді вийшли натхненними, з бажанням розвиватися як професіонал, так само й індивідуально, з бажаннями спробувати нарешті реалізувати свою ідею, той стартап, про який мріяли вічність. Хочемо, аби люди познайомилися з іншими своїми колегами. Конференції, як мені здається, як організаторові, це завжди троїста історія: з одного боку, це контент – ти приходиш за спікерами; з іншого боку, це нетворкінг і враження; а ще з одного боку це саморефлексія, яка відбувається під час конференції”, - розповіла Леся Мандзевич. 

Сьогодні, 27 вересня, учасники мали нагоду долучитись до обговорень розвитку штучного інтелекту, технологічної екосистеми, кіберзагрози для бізнесу та громадян, українські IT-інновації в умовах війни, діджиталізацію в оборонному секторі та сучасні IT-тренди. Долучився до конференції також віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, який презентував новий проєкт “Е-резидент”, у межах якого іноземні підприємці зможуть відкривати рахунки та керувати бізнесом в Україні онлайн. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ