Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

IT House: стежити за просуванням будівництва можна он-лайн

IT House – будинок для ІТ-фахівців, запустив живу трансляцію. Відтепер можна наживо дивитися, як будується цей дім. IT House – це пілотний проект Lviv IT Cluster, побудова інноваційного житла для ІТ-фахівців. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Будівництво розпочали у жовтні минулого року спеціально для учасників Lviv IT Cluster. Кожен фахівець компанії-учасника мав змогу придбати житло за собівартістю. Уже зараз будинок об`єднує більше, ніж 55 ІТ-спеціалістів з різноманітних компаній-учасників Кластеру. Проект неприбутковий і сприяє поліпшенню інфраструктури для ІТ-фахівців у місті.

Жива трансляція – одна із головних інновацій проекту, яка дозволяє моніторити перебіг будівництво, і який можна побачити у нас на сайті. Хоча будинок планували здати у другому кварталі 2017, будівництво уже випереджає плани.

Основні терміни будівництва: 

15 вересня – залиття останнього поверху;
до 1 січня – включене опалення;
ІІ квартал 2017 року – здача будинку в експлуатацію.

Наразі, у будинку залишилося менше 15 квартир. Житло матиме сонячні колектори на даху, які забезпечать 70% енергії для підігріву води. Резиденти також матимуть можливість відпочивати на даху, де облаштують відпочинкову зону. Також у будинку буде простір спільного користування, де сусіди зможуть комунікувати. Резиденти включатимуться у процес будівництва та зможуть переплановувати квартири. Окрім цілодобової охорони та паркінгу, будинок – це можливість жити в ІТ-атмосфері із сусідами- однодумцями.

«IT House – це потужний інфраструктурний проект для IT-фахівців. У такий спосіб ми хочемо поліпшити умови для експертів та сприяти утвердженню Львова як ІТ-міста. Коли ІТ-фахівці бачать, що про них дбають, це мотивує інших долучатися до цієї галузі», – говорить CEO Lviv IT Cluster Степан Веселовський.

Перелянути трансляцію можна за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ