Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Іван Онисковець запевнив, що „Львівтеплоенерго” та „Залізничтеплоенерго” готові до опалювального сезону на 100% та 94% відповідно

Сьогодні, 6 жовтня, на засіданні виконкому Львівської міської ради начальник управління інженерного господарства Іван Онисковець доповів про готовність до опалювального сезону міського господарства. Зокрема, як він зазначив, ЛКП „Львівтеплоенерго” готове до опалювального сезону на 100%, а МКП „Залізничтеплоенерго” – на 94%.
Заборгованість цих підприємств на сьогодні становить: дебіторська – 69 млн грн, а кредиторська – 44 млн грн. На даний момент тепловики винні за спожитий протягом 2005-2006 років газ 7 млн грн. Борг мешканців комунальних будинків перед тепловиками – 6,6 млн грн, а КЕЧівських будинків – 3,6 млн грн. Прогнозується, що протягом трьох наступних місяців борг населення зросте до 10 млн грн.
Як зазначив Іван Онисковець, комунальники повністю готові увійти в опалювальний сезон. Основні проблеми є з відомчими та КЕЧівськими будинками, зокрема 20 КЕЧівських будинків можуть залишитися без тепла взимку. Тепло подаватиметься найперше до шкіл, дитячих садочків та лікарень, пізніше – у будинки, де є 100% проплата, а вже потім у всі інші. Опалювальний сезон розпочнеться тоді, коли температура протягом трьох днів становитиме менше 8 градусів тепла.
Андрій Садовий дав доручення своїм заступникам Андрію Павліву, Василю Білоусу та Ігорю Базарнику, а також Василю Жовкві на понеділок, 9 жовтня, підготувати план по введенню КЕЧівських  будинків в опалювальний сезон: „Оскільки військові не зацікавлені в утриманні цих будинків та підготовці їх до опалювального сезону, а також не надійшли 5 млн грн, які мали б надійти при передачі КЕЧівських будинків на баланс міста. Щоб не було претензій з боку мешканців цих будинків, ми будемо виносити це питання на публічне обговорення і на сесію Львівської міськради. Нам потрібно шукати компромісне рішення між військовими та міською радою, щоб люди отримали тепло”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ