Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Із маленької квартири у Луцьку муніципали вивезли КАМАЗ сміття

Наразі у помешканні, де живе одинокий чоловік, ще залишаються гори сміття
фото з сайту Суспільне

З однокімнатної квартири у багатоповерхівці на вулиці Домни Гордіюк у Луцьку працівники Департаменту муніципальної варти вивезли сміття, яке заповнило увесь кузов комунального камазу.

Про це повідомляє Суспільне.

Наразі у помешканні, де живе одинокий чоловік, ще залишаються гори сміття. Їх планують прибрати за тиждень, розповів працівник муніципальної варти Володимир Луньо.

Чоловік на ім'я Адам збирає сміття не один рік, розповіла жителька будинку Віра Куделя: "Все зносить і зносить, де він спить, їсть, що він там робить — хто зна. Ніби непогано вдягається. Ще й тарганів дуже багато".

"Ходить в туалет на площадці зверху. Двері випали під тиском сміття і стояли просто збоку. Сморід неймовірний, виходиш з ліфта і тікаєш одразу у квартиру, гори сміття, все до стелі завалено ним", — говорить Захар Волянюк, який мешкає на дев'ятому поверсі.

Як розповіла голова ОСББ Оксана Денисюк, раніше чоловік складував сміття в інших частинах будинку: "Він його носив у підвал, там ставили нові двері і вивезли три камаза сміття, пробував зламати замки, але нічого в нього не вийшло. Потім він почав носити на технічний поверх зверху, мусили чистити і знову закривати і тепер захаращив свою квартиру".

Поспілкуватися з власником помешкання журналістам не вдалося.

Зі слів начальниці луцького відділу надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольги Кудрицької, наразі немає механізму, як змусити жителя захаращеної квартири самому прибрати сміття.

"Це його територія, його приватна будівля. По великому рахунку, жодних прав чиїхось ним не порушуються, а поки не порушуються права інших осіб, то його спосіб життя ведеться у законній формі", — зазначила експертка з правової допомоги.

Прибирати у квартирі працівники мунварти почали після звернення мешканців будинку. Для цього викликали комунальний вантажний транспорт.

Під час першого прибирання власник був вдома. "Мешканець будинку був не радий, бо зносив це довгий час, а тут в один момент приїхали, і почали вивозити", — розповів Володимир Луньо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ