Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Із сектору Гази евакуювали 30 недоношених немовлят

Також Ізраїль і ХАМАС домовились про перемир’я на чотири дні в обмін на заручників

Фото: Depositphotos

Понад 30 недоношених новонароджених дітей вдалося евакуювати в неділю з лікарні «Аш-Шифа» в Газі.

Про це повідомляє Телеграмна служба новин.

Також Ізраїль і ХАМАС домовились про перемир’я на чотири дні в обмін на заручників.

Перемир'я може бути продовжене, по дню за кожні 10 звільнених заручників.

Угода передбачає звільнення 50 громадян Ізраїлю, переважно жінок і дітей, групами по 12–13 людей на день. В обмін на це Ізраїль погодився на припинення вогню щонайменше на чотири дні вперше з початку війни, а також на звільнення 150 палестинських ув'язнених (підлітків та жінок), які перебувають у тюрмах.

Тимчасове припинення вогню може бути продовжено на додатковий день за кожних 10 додаткових звільнених ізраїльських заручників, додала влада.

Пізніше уряд Ізраїлю оприлюднив список із 300 палестинських ув'язнених, яких можуть звільнити в межах угоди. Переважна більшість (287 ув’язнених) — це чоловіки віком до 18 років, яких утримують за бунт і кидання каменів на Західному березі річки Йордан або в Східному Єрусалимі. Інші 13 ув'язнених — дорослі жінки, засуджені за спроби терористичних нападів.

Ізраїль також погодився дати доступ до постачання додаткового палива в палестинський анклав, а також пропустити значні обсяги гуманітарної допомоги, які були обмежені через бойові дії.

ХАМАС зі свого боку заявив, що в межах режиму припинення вогню Ізраїль припинить польоти безпілотників над південною частиною Сектора Гази й здійснюватиме їх лише на півночі анклаву протягом шести годин на день. Та угруповання попередило, що його бійці «залишаться насторожі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ