Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Із Судану вдалось евакуювати вже 91 українця — МЗС

МЗС України в співпраці з іншими відомствами продовжує операцію із порятунку українців, які опинилися в зоні бойових дій в Судані.
Фото зі фб-сторінки Олега Ніколенка

Україна вже евакуювала із Судану 91 українського громадянина, повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

За його даними, у період 24-26 квітня дипломати евакуювали три групи громадян. 

83 українців та 4 суданців — членів їхніх родин, а також 51 іноземця (громадяни Грузії, Перу, Канади та Сент-Кіттс і Невіс). 64 виявили бажання повернутися на Батьківщину. Очікується, що вони сьогодні прибудуть чартерним рейсом до Польщі та будуть доправлені до України.

Іншу групу з п'яти українців вдалося сьогодні вранці вивезти автобусом на територію Єгипту. Зараз вони в безпеці.

Ще троє громадян були евакуйовані в координації з урядом Німеччини.

Загалом завдяки багаторівневій ретельно спланованій операції Україна вже евакуювала із Судану 91 громадянина, додав Ніколенко. 

"Продовжуємо моніторити розвиток безпекової ситуації та вживати заходів задля забезпечення безпеки наших громадян в Судані. У разі їхнього бажання евакуюватися, МЗС та посольство України в Єгипті надасть їм максимальне сприяння. Жодного українця в Судані не залишимо напризволяще", — запевнив речник.

У Судані 15 квітня спалахнули зіткнення між суданською регулярною армією та воєнізованим формуванням Сили швидкої підтримки (СШП), після того, як командир СШП, генерал Мохамед Хамдан Дагало розосередив своїх бійців по країні, що армія сприйняла як загрозу. Наразі у країні триває 72-годинне перемир'я. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ