Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ізраїль готовий допомогти Україні у створенні центру реабілітації постраждалих від війни

Ізраїль має унікальні знання і досвід в питаннях реабілітації учасників бойових дій і готовий передати їх Україні, заявив посол Ізраїлю в Україні Еліав Білоцерковський на зустрічі з віце-прем'єр-міністром України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе.

Посол звернув увагу Климпуш-Цинцадзе на два пріоритетних напрямки роботи посольства Ізраїлю в Україні: психологічну допомогу людям, що страждають посттравматичним синдромом, та реабілітацію військовослужбовців.

У цьому контексті, за його словами, особливе місце займає проект центру, в якому б ізраїльські фахівці тренували українських медиків і надавали їм професійну підтримку протягом безпосереднього лікування пацієнтів.

Посол висловив сподівання, що такий центр стане для України національним проектом і держава докладе максимум зусиль, щоб його реалізувати. Ізраїль, у свою чергу, готовий забезпечити такий центр технологіями, а його працівників - спеціальними знаннями і тренуваннями.

Климпуш-Цинцадзе пообіцяла об'єднати і скоординувати зусилля українського та ізраїльського уряду в цьому питанні.

Раніше Еліав Білоцерковський в інтерв'ю ZN.UA заявив, що у семінарах, що проводить посольство Ізраїлю, вже взяли участь більше як 200 психологів, соціальних працівників, і навіть священиків. Темою цих семінарів були методи роботи з людьми із зон підвищеного ризику.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ