Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ізраїль почав депортацію в Газу палестинських робітників

Ізраїльська влада почала депортувати до Сектора Гази тисячі палестинських робітників, які перебували в Ізраїлі та на окупованому Західному березі річки Йордан з початку загострення конфлікту 7 жовтня.
Фото - WNET.fm

Про це повідомили в п'ятницю ізраїльські ЗМІ, пише Інтерфакс

Згідно з рішенням, ухваленим напередодні військово-політичним кабінетом, Ізраїль припиняє всі контакти із Сектором Гази, палестинських робітників із Гази більше не буде в Ізраїлі, а робітників, які перебували в Ізраїлі в день початку війни, повернуть до Гази, зазначають ізраїльські ЗМІ.

Крім того, уряд вирішив вирахувати з фондів для фінансування Палестинської національної адміністрації всі кошти, призначені для Сектора Гази.

Після початку війни Ізраїль відмовив у дозволах на роботу палестинцям, які перебували в країні легально, і тисячі з них утримували в пенітенціарних установах на Західному березі річки Йордан.

Більшість палестинців із Гази зайняті на некваліфікованих роботах у таких секторах, як сільське господарство й будівництво, зазначають ізраїльські ЗМІ.

Станом на 2023 рік в Ізраїлі працювало легально приблизно 150 тис. палестинців.

7 жовтня правляче в Газі радикальне угруповання ХАМАС здійснило напад на Ізраїль. Жертвами цієї атаки стали понад 1,4 тис. осіб. У відповідь Армія оборони Ізраїлю розпочала військову операцію проти ХАМАСу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ