Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ізраїль відклав голосування по поселеннях: чекають на виступ Керрі

Ізраїль відклав голосування по будівництву майже 500 нових будинків для своїх громадян в Східному Єрусалимі до сьогоднішнього виступу державного секретаря США Джона Керрі з цього питання у Вашингтоні. Про це повідомляє Reuters.

Очікується, що 28 грудня о 18:00 за київським часом Керрі виступить в Держдепартаменті з промовою, в якій викладе свій погляд на припинення ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Зважаючи на це, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху звернувся до мерії Єрусалиму з проханням скасувати запланований розгляд 492 заявок на будівництво в східній частині міста, яка залишається предметом суперечок між Ізраїлем і Палестиною. На думку прем'єра, позитивне голосування по нових поселеннях може надати Керрі арсенал аргументів "проти".

23 грудня 2016 року Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, що закликає Ізраїль припинити будівництво єврейських поселень на території Палестини. 14 членів Радбезу ООН, в тому числі Україна, проголосували "за". США утрималися, відмовившись ветувати резолюцію.

У свою чергу Нетаньяху заявив, що Ізраїль не буде виконувати вимоги резолюції Радбезу ООН, і пообіцяв жорстку реакцію.

Раніше заклик ізраїльського прем'єра про ветування проекту резолюції підтримав обраний президент США Дональд Трамп.

Ізраїльські поселення на Західному березі річки Йордан і в Східному Єрусалимі стали виникати після 1967 року, коли вищезгадані території перейшли під контроль Ізраїлю в результаті Шестиденної війни.

Ліга.нет

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ