Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ізраїльтяни у Львові розповіли про неформальну освіту

Учора у Львові в МолоДвіж Центрі відбулася публічна розмова із засновниками та представниками неформальних освітніх програм Ізраїлю

Перед аудиторією виступили засновники та керівники освітніх проектів Німрод Пальмах, Гад Зуаретц та Рей Фрідман. Учасники розповіли, як у їхній країні формують свідому та прогресивну молодь - в умовах екзистенційних викликів місцевого та глобального рівнів. Модераторував розмову заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Під час зустрічі йшлося про те, для чого ізраїльські випускники після середньої школи беруть паузу на рік, навіщо їм обов’язкова служба в армії і чому вони стають одними із найкращих військових та науковців світу. Учасники зазначили, що Ізраїль - це молода країна, яку з “нуля” будувала передусім молодь, віддана ідеї своєї держави. Саме молодь Ізраїлю облаштовувала сільське господарство в пустелі, творила політичну еліту, вибудовувала систему захисту і громадянське суспільство.

«Завдяки спільним зусиллям нам вдалося збудувати сильну армію і стати нацією старт-апів. Ізраїль вчасно зрозумів, щоб без свідомих, ціннісних, загартованих до викликів молодих людей у народу немає майбутнього. Тому зараз в країні існує сильний інститут виховання відповідальних лідерів серед молоді, серед яких найпотужнішими є «мехіни». Україна теж, як ніколи, потребує своєї молоді, вони найкращі творці майбутнього. Краще для обох, якщо наші країни вчаться один в одного і переймають найкращий досвід, втілюючи в своїх суспільствах затребувані зміни», - підкреслив Німрод Пальмах, засновник лідерських програм Ізраїлю.

Понад 20 років в Ізраїлі діють мехіни - річні програми для випускників шкіл, у яких молодь після закінчення школи студіює філософію, історію, державознавство, формує національну свідомість, лідерство та вчиться втілювати соціальні проекти. Одним з елементів навчання я є довійськова підготовка, адже Ізраїль перебуває у стані війни, а служба в армії для усіх є обов’язковою. Нині у країні існує понад 60 мехін, а більшість випускників цих закладів обіймають найвищі державні посади.

Учасники: Німрод Пальмах – засновник лідерських програм в Ізраїлі, командир IDF; Гад Зуаретц – керівник молодіжних проєктів в сфері освіти та ІТ, капітан IDF; Рей Фрідман – наставниця ізраїльських лідерських програм, професійний військовий інструктор.

Українська академія лідерства – це 10-місячна програма особистісного та суспільного розвитку на основі цінностей для випускників шкіл віком від 16 до 20 років. Академія допомагає молоді зрозуміти своє призначення, пізнати країну та світ, усвідомлено обрати майбутню професію та розкрити лідерські якості. УАЛ широко застосовує ізраїльські методики навчання та вже п‘ятий рік поспіль організовує для своїх студентів дослідницькі експедиції до Ізраїлю.

​ Учасники:

  • Німрод Пальмах – засновник лідерських програм в Ізраїлі, командир IDF;           
  • Гад Зуаретц ​ – керівник молодіжних проєктів в сфері освіти та ІТ, капітан IDF;
  • ​Рей Фрідман ​ – наставниця ізраїльських лідерських програм, професійний військовий інструктор. 

 
Українська академія лідерства – це 10-місячна програма особистісного та суспільного розвитку на основі цінностей для випускників шкілвікомвід16до20років.Академіядопомагає молоді зрозуміти своє призначення, пізнати країну та світ, усвідомлено обрати майбутню професію та розкрити лідерські якості. УАЛ широко застосовує ізраїльські методики навчання та вже п‘ятий рік поспіль організовує для своїх студентів дослідницькі експедиції до  Ізраїлю. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ