Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабмін анонсував зміну правил нарахування субсидій

Кабінет міністрів переробляє правила нарахування субсидій для населення, повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, пише РБК-Україна.

"Правила нарахування субсидій ми весь час вдосконалюємо. Ми кожен рік приймаємо постанову за підсумками опалювального сезону. В цьому році ми теж готуємо таку постанову і теж будуть зміни", - повідомив Рева.

Міністр зазначив, що Кабмін протягом 2018 року виробить зміни, необхідні для запровадження монетизації субсидій на житлово-комунальні послуги для домогосподарств. Зараз уряд напрацьовує варіанти спільно з громадськістю та ОСББ.

"Тільки що я бачив Якова Смолія, кандидата на посаду голови Нацбанку і нинішнього виконуючого обов'язки, ми з ним зараз будемо опрацьовувати питання створення спеціальних рахунків для того, щоб перераховувати людям кошти за житлово-комунальні послуги, щоб вони могли платити з цього рахунку", - повідомив Рева.

За його словами, згідно із законом, монетизовані субсидії повинні почати виплачуватися домогосподарствам з 1 січня 2019 року.

Раніше повідомлялося, що новий механізм виплати субсидійфактично заблокував відшкодування підприємствам ЖКГ, ОСББ, пільг і субсидій, що надаються населенню на оплату житлово-комунальних послуг.

Раніше повідомлялося, що Кабмін схвалив монетизацію субсидій на рівні постачальників послуг. "Це перехідний етап до повної монетизації субсидій", - заявляв міністр фінансів Олександр Данилюк.

Як у своїй статті для DT.UA писав заступник міністра фінансів Сергій Марченко, перший етап монетизації субсидій буде включати монетизацію розрахунків за субсидіями на рівні підприємств - надавачів послуг. На другому етапі - підготовка системи до проведення монетизації субсидій на рівні домогосподарств (створення необхідної інфраструктури, створення єдиного реєстру та бази даних субсидиантов і їх верифікація тощо). І нарешті, на третьому етапі - монетизація субсидій на рівні домогосподарств.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ