Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабмін призначив Котіна президентом Енергоатому

Кабінет міністрів України призначив Петра Котіна, який раніше виконував обов'язки керівника НАЕК "Енергоатом", президентом компанії.
Петро Котін

Про це повідомляє УНН з посиланням на відповідне розпорядження №430-р, яке підписав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

"Призначити Котіна Петра Борисовича президентом державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" з дати початку фактичного виконання ним посадових обов’язків на строк не більше 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що міністр економіки Юлія Свириденко має підписати контракт з чинним президентом НАЕК.

Нагадаємо, що 31 березня 2020 року Кабінет міністрів призначив Петра Котіна тимчасовим в.о. президента "Енергоатому". Попередній т. в. о. Павло Павлишин був звільнений.

Петро Котін закінчив Московський інженерно-фізичний інститут за спеціальністю "Атомні електростанції і установки". Після завершення навчання в 1985 році почав працювати оператором реактивного цеху Запорізької АЕС. Він визнаний експерт світового рівня в галузі ядерної та радіаційної безпеки. З 2 квітня 2020 року виконуючий обов'язки президента Державного підприємства Національної атомно-енергогенеруючої компанії "Енергоатом". Один з провідних експертів з напрямку есплутаційної перевірки на світових АЕС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ