Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Кабмін скасував субсидії споживачам газу, що не мають лічильників

Кабінет міністрів України на засіданні 22 серпня скасував субсидії споживачам без лічильників газу. Відповідне рішення є в розпорядженні РБК-Україна.

Відзначимо, в Україні надаються субсидії населенню в межах соціальних нормативів користування комунальними послугами, в тому числі природним газом. Відповідні нормативи споживання встановлені постановою Кабміну від 6 серпня 2014 № 409, але при цьому на сьогодні фактично відсутні стимули встановлювати лічильники природного газу.

Для стимулювання населення до встановлення лічильників Кабмін з 1 жовтня скасовує пільги та субсидії на оплату послуг з постачання та розподілу природного газу в раніше встановлених обсягах соціальних нормативів. Це поширюється на споживачів, які не встановили лічильники самостійно, а також за рахунок державного/місцевого бюджетів або власних коштів операторів газорозподільчих систем.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що близько половині субсидіантів ще не перепризначили субсидії на 2019 рік.

У липні РБК-Україна повідомляло, що Міненерго ініціює збільшення норми споживання газу в будинках без лічильників.

РБК-Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ