Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабмін виставив на продаж Лук’янівське СІЗО

Негайно реформувати пенітенціарну службу вимагає прем'єр Арсеній Яценюк. Про це він заявив на спільній колегії МВС та Міністерства юстиції "Від нової поліції до нової юстиції та безпеки громадян". Зі слів чільника уряду, одним із перших кроків має бути закриття Лук'янівського СІЗО в Києві. Причина – неприйнятні умови перебування там підсудних.

Прем’єр заявив: "Зараз дух українських слідчих ізоляторів і колоній – це ще дух царської Росії, "тюрми народів", і ключова реформа – це фактично перехід від радянської тюремної системи до системи виправлення і системи, яка дає можливість громадянину, який засуджений, повернутися назад в нормальне життя, отримати роботу і соціалізуватися, стати частиною суспільства, виправитися".

Водночас, у Міністерстві юстиції заявили, що будівлю Лук'янівського СІЗО виставляють на продаж.

"Ми виставляємо на продаж Лук’янівське СІЗО, як перший елемент державного і приватного партнерства, і шукаємо інвестора, який побудує за межами Києва нове СІЗО. Ми зруйнуємо Лук’янівське СІЗО і переведемо всіх до нових європейських умов відбування покарання. В майбутньому це чекає на всі великі міста", – запевнила Наталія Севостьянова, перший заступник міністра юстиції.

Аналогічне повідомлення прем'єр розмістив і у своєму Facebook.

Нагадаємо, після смерті ув'язненого у січні цього року, в Лук'янівському СІЗО проводять комплексну перевірку.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ