Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабмін виявив ще 43 види наркотиків

В Україні постійно ввозяться аналоги амфетаміну та метамфетаміну, кажуть у прес-службі МОЗ.

Кабінет міністрів України вдосконалив державне регулювання та контроль у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Як повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я, відповідні зміни були прийняті на засіданні уряду 5 січня.

Документ розроблений Державним комітетом з питань контролю над наркотиками з метою внесення до переліку наркотичних засобів та психотропних речовин 43 нові хімічні сполуки, припинення їх обігу в Україні, а також внесення змін до гранично допустимої кількості наркотичних засобів, які містяться в лікарських препаратах.

Як відзначили в прес-службі, протягом останніх трьох місяців на території Україні, інших країн фіксуються факти незаконного розповсюдження аналогів амфетаміну та метамфетаміну, сумішей для куріння, що містять синтетичні канабіноїди, і деяких інших речовин.

Концептуальною ідеєю, покладеної в основу прийнятого документа, є приведення переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у відповідність до міжнародних договорів і посилення державного контролю над їх обігом шляхом запровадження заходів контролю заборонного характеру до деяких наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у зв'язку з їх особливою небезпекою для життя і здоров'я людей, повідомляє Сегодня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ