Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабмін збільшив на 12,3% держзамовлення на підготовку фахівців у ВНЗ в 2016

Кабінет міністрів України збільшив на 12,3% державне замовлення на підготовку фахівців у вищих навчальних закладах в 2016 році. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прийнято, один утримався", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабміну.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів зазначив, що всього держзамовлення в 2016 році складе 272,6 тис. осіб, що на 12,3% більше ніж у 2015 році.

Разом з тим рішення передбачає встановити прогнозований держзамовлення на 2017 рік в розмірі 241,9 тис. осіб.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко зазначив, що прийняти обсяги держзамовлення критично важливо, оскільки з 11 липня починається подача абітурієнтами документів до вищих навчальних закладів.

Варто зазначити, що в ході голосування за проект постанови утримався міністр фінансів України Олександр Данилюк.

"Давайте подумаємо, що приймається. Збільшується держзамовлення на 12% це означає, що цього року не буде збільшень тиску на бюджет, але в наступному році мінімум 800 млн гривень. Замість вирішення проблем ми просто вливаємо туди кошти. Я прошу вибачення, але ми не можемо собі цього дозволити, якби у нас була б якість освіти хоча б відповідна. Чим більше людей ми будемо навчати, тим гірше буде якість освіти. Нам необхідно концентрувати наші зусилля", - сказав голова Мінфіну.

Нагадаємо, абітурієнти з анексованого Криму та непідконтрольних територій Донбасу зможуть вступити в певні університети України не за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), а здавши вступні іспити.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ