Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабмін знайшов гроші на Сертифікаційний іспит з української як іноземної

Кабмін знайшов гроші для участі України у програмі оцінювання PISA та на впровадження Сертифікаційного іспиту з української мови як іноземної, - Освіта.ua.

Відповідні зміни до постанови КМУ «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання зобов’язань України у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва» прийняв під час засідання уряд України.

Урядовці зазначають, що з цих коштів буде сплачено членський внесок до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) за участь України у міжнародному дослідженні якості освіти PISA. Це дозволить Україні вже цього року вперше долучитися до оцінювання.

У цьому дослідженні порівнюються освітні системи близько 80 країн світу через вимірювання компетентностей учнів із читання, математики та природничих дисциплін, прямо не пов’язаних з оволодінням шкільними програмами. Крім того, велика увага у PISA приділяється вивченню факторів, що впливають на успішне навчання учнів.

Інша важлива зміна – передбачення коштів на впровадження Сертифікаційного іспиту з української мови як іноземної. Вони, зокрема, підуть на розробку навчально-методичних матеріалів та друк навчальних програм, тестів, вимог до тестів, навчальних посібників за рівнями А1, А2, В1, В2, С1, С2.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ