Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Качинський пояснив, чому Польща не має приймати біженців

За словами Ярослава Качинського, уряд Еви Копач не має права без згоди польського народу приймати рішення про прийом біженців.

Про це під час позачергового засідання Сейму на тему міграційної кризи в Європі заявив лідер найбільшої опозиційної партії РП “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Право і Справедливість” важає, що уряд не має права приймати таке рішення (щодо прийому мігрантів. – ред.). Прийняття цього рішення без згоди народу є порушенням конституції”, - заявив Качинський.

Він підкреслив, що прийняття урядом Копач рішення про прийом мігрантів під зовнішнім тиском і без згоди суспільства “матиме негативний вплив на публічне життя, сферу свободи і безпеку”.

Лідер PiS зауважив, що після прийому цих біженців виникне небезпека започаткування негативних процесів: кількість іноземців різко зростатиме, потім вони не виконуватимуть польські закони, а згодом накидатимуть свої права в різних сферах життя, як це вони роблять у Швеції, Італії чи Франції.

“Чи хочемо перестати бути господарями у своїй країні? Поляки цього не хочуть і не хоче цього “Право і Справедливість”, - наголосив Качинський.

Лідер опозиційної партії підкреслив, що Польща повинна допомагати країнам Заходу вирішувати проблему біженців, але у фінансовому плані – для утримання таборів для біженців на півдні та Близькому Сході.

Реагуючи на виступ Качинського, Копач наголосила, що PiS перед виборами демонструє своє “справжнє обличчя”: антиєвропейської, ксенофобської партії, яка вічно тяжіє до сварок і шукання ворогів.

“Це є перша заява, так це є перша заява щодо виведення Польщі з ЄС і про це поляки мають знати”,- наголосила польський прем’єр.

Парламентські вибори в Польщі відбудуться 25 жовтня. За соцопитуваннями, PiS Качинського випереджає правлячу “Громадянську платформу” (РО) Еви Копач на понад 10%.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ