Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кадиров заявив, що готувати спецназ в Чечні будуть американські інструктори

У міжнародному центрі підготовки спецназу, який будується в чеченському Гудермесі, працюватимуть і американські інструктори, заявив глава Чечні Рамзан Кадиров.

"Не можна заперечувати того факту, що в США є дійсно круті хлопці з багатим досвідом участі в гласних і негласних спецопераціях в Латинській Америці, Азії, Африці", - сказав Кадиров в інтерв'ю Інтерфаксу, відповідаючи на питання про інструкторський склад споруджуваного центру.

За його словами, заявки на роботу в центрі подали близько десяти американських інструкторів з приватних компаній. "Це люди з ім'ям. Будемо дивитися. А офіційні силові структури США у нас в Чечні підпадають під санкції", - сказав Кадиров.

Кадиров нагадав, що в центрі планується готувати бійців спецназу не тільки для Росії, але і для інших країн.

"Виявили зацікавленість [у використанні центру підготовки спецназу - Бі-бі-сі] і мали контакти з начальником центру військові і дипломатичні представники Аргентини, Данії, Бельгії, Італії, Канади, Норвегії, Пакистану, Оману, ПАР, Танзанії, Філіппін і дуже багато інших. З Китаєм ця робота має більш конкретний характер. Уже відбувся обмін делегаціями", - сказав Кадиров.

Про створення в Гудермесі навчального комплексу для підготовки "еліти світового спецназу" Кадиров оголосив у лютому 2015 року.

Він розраховує, що в центрі готуватимуть підрозділи спеціального призначення для всіх родів і видів військ і спецслужб як Росії, так і інших країн. "Чеченська Республіка стане одним з головних світових центрів по підготовці сил спеціального призначення", - пообіцяв Кадиров.

ВВС Росія

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ