Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Камала Гарріс запевнила в підтримці України у разі обрання президенткою США

В останній день Національного з’їзду Демократичної партії США в Чикаго Камала Гарріс офіційно прийняла номінацію в якості кандидата на пост президента. Вона виступила з промовою, в якій запевнила, що у разі своєї перемоги на президентських виборах продовжить надавати підтримку Україні та НАТО.

Гарріс розповіла, що за п’ять днів до широкомасштабного вторгнення Росії в Україну, вона зустрічалася з президентом Володимиром Зеленським, “щоб попередити його про плани Росії щодо вторгнення”.

“Я допомогла мобілізувати світову відповідь – понад 50 країн – для захисту від агресії Путіна, – сказала Гарріс. – І, як президентка, я буду твердо підтримувати Україну та наших союзників по НАТО”, – наголосила кандидатка в президенти США від Демократичної парії, цитує “Голос Америки”.

У своїй промові Гарріс також пообіцяла бути президенткою “для всіх американців”.

“Ви можете довіритись мені, що я поставлю інтереси країни вище інтересів партії та моїх особистих і свято дотримуватимусь фундаментальних американських принципів – верховенства права, вільних і чесних виборів, мирної передачі влади. Я буду президенткою, яка об’єднує нас навколо найвищих прагнень. Президенткою, яка і веде за собою, і слухає. Яка є реалісткою, яка має практичність і здоровий глузд. І завжди бореться за американський народ – від зали суду до Білого дому – це робота мого життя”, – сказала вона.

Гарріс назвала листопадові вибори одними з найважливіших у житті країни через небезпеку, яку, за її словами, створює повернення до Білого дому її супротивника – колишнього президента Дональда Трампа. Вона наголосила, що “наслідки повернення Дональда Трампа в Білий дім є надзвичайно серйозними”.

У промові Гарріс представляла себе як захисницю інтересів середнього класу, на відміну від Трампа. У сфері національної безпеки пообіцяла змінювати зв’язки з союзниками і посилювати американську армію.

“Як головнокомандувачка, я забезпечу, щоб Америка мала найсильнішу та смертоноснішу силу у світі”, – заявила Гарріс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ