Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Канада надасть $30 млн на підтримку бізнесу в Україні

Уряд Канади започаткував новий проект з підтримки жінок та вразливих верств населення шляхом надання грантів для їхніх бізнес-ініціатив Про це розповіла заступниця міністра економічного розвитку і торгівлі України, торговий представник України Наталія Микольська, - Еспресо.

19 липня до України зі своїм першим візитом прибула міністр з питань міжнародного розвитку Канади Марі-Клод Бібо і анонсувала новий проект в Україні, який підтримуватиме жіноче підприємництво.

"Уряд Канади буде обирати пропозиції та нагороджуватиме грантами у першу чергу жіноче підприємництво та жіночі експортно-орієнтовані бізнеси. Чому це важливо? Це не про фемінізм, радше про економічний прагматизм. Адже Міжнародний економічний центр встановив, якщо до міжнародної торгівлі додатково залучити 10-20% жінок, то до 2020 року можна подвоїти глобальне ВВП", - пояснила Микольська.

Завдання канадського проекту та проекту Мінекономрозвитку She Exports - збільшити кількість успішних жінок у бізнесах, які не вважають жіночими. Наприклад, бізнес інформаційних та комунікаційних технологій або машинобудівне підприємництво.к

"На жаль, у нас ці галузі не вважають жіночими. Також ряд секторів, зокрема, виробництво авіапрому чи обслуговування авіатехніки. Важливо не штучним способом створювати умови, а підтримувати існуючі ініціативи", - підсумувала торговий представник України. 

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ