Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Культура

Канада ратифікувала Угоду про спільне виробництво аудіовізуальних творів з Україною

Уряд Канади офіційно поінформував Посольство України в Оттаві про завершення внутрішньодержавних процедур, необхідних для набуття чинності Угодою про спільне виробництво аудіовізуальних творів з Україною. Про це повідомили 12 грудня у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики України

Угода дозволить українським продюсерам за умови спільного виробництва претендувати в Канаді на бюджетну підтримку, податкові пільги та знижки при дистрибуції. Такі ж преференції передбачені і для канадських митців, які зніматимуть в Україні.

“Це нова сторінка для історії міждержавного кінопартнерства для України і дуже символічно, що її ми починаємо з нашими канадськими друзями. Ми здатні запропонувати канадським продюсерам ідеальні умови: як з фінансової точки зору завдяки механізму кеш-рібейтів, так і потужні кадри. У нас круті продакшени, де працюють професіонали. До того ж є спеціалісти, що вже мають досвід співпраці з міжнародними виробниками та замовниками через багату фільмову практику копродукції. І, по-третє, Україна довершена для зйомок, бо у нас доступна широка варіація локацій, які передадуть будь-яку атмосферу”, - прокоментував Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, що 2 липня 2019 року в Торонто Кабінет Міністрів України та Уряд Канади підписали Угоду про спільне виробництво аудіовізуальних творів..

Верховна Рада ратифікувала документ у вересні 2020. Угода набуде чинності 1 січня 2021.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ