Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Канада вперше розглядає обмеження для іноземних студентів через житлову кризу

Канада розглядає можливість першого в історії обмеження на іноземних студентів, намагаючись розвʼязати проблему доступності житла.

Про це пише BBC.

Цього тижня міністр житлового будівництва Канади Шон Фрейзер висунув ідею обмежити кількість студентів, які Канада приймає із-за кордону, щоб допомогти впоратися із завищеними витратами на житло в країні. Його зауваження прозвучали в той момент, коли прем’єр-міністр Джастін Трюдо почав стискатися із критикою за неспроможність вирішити житлову кризу.

Реакція на зауваження Фрейзера була швидкою, ідея була розкритикована університетами, а також провінцією Квебек, яка заявляє, що відкине спроби обмежити іноземних студентів.

У 2022 році Канада прийняла рекордну кількість іноземних студентів – понад 800 000, що на 75% більше, ніж п’ять років тому. Після зауважень Фрейзера міністр імміграції Марк Міллер заявив, що Канада також перегляне свої імміграційні цілі, щоб побачити, чи це вплине на кризу житла.

Канада пообіцяла прийняти 1,5 мільйона нових іммігрантів до 2025 року, але постає питання про те, як приймати новоприбулих у такому темпі, якщо їх ніде розмістити. Експерти кажуть, що обмеження нових надходжень мало допоможе розвʼязати проблему.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ