Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Канівець: Регіонали хочуть встановити в Україні неорадянський тоталітаризм

16 січня регіонали й комуністи фальсифікували «ухвалення» кількох абсурдних законопроектів тоталітарного і антиукраїнського змісту. Це спроба брутально залякати опозицію і громадськість та передати Україну де-факто під протекторат Росії.

Про це написав у своєму блозі на «LB» Олег Канівець.

«Найбільш промовистий і антиконституційний з нібито «проголосованих» більшістю – це законопроект №3587. Цей, з дозволу сказати, «документ» передбачає, що до будь-якого громадянина може здійснюватися «заочне кримінальне провадження». На папері це звучить так, що якщо особа ухиляється від прибуття на виклик до органу досудового розслідування або суду, будучи належно поінформованою, то її справа може бути розглянута без неї. На практиці ж цей законопроект наділить повноваженнями «упирів в погонах» закривати усіх, хто так чи інакше буде неугодний цьому режимові. Цим створюється просто скажене поле для зловживань, корупції і репресій проти невинних громадян. За таких умов людина може дізнатися про те, що вона в чомусь винна від міліціонера на вулиці і одразу ж буде відправлена до в’язниці», – пише Олег Канівець.

Наступним за абсурдністю, зі слів парламентаря, є законопроект № 2179а про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо «відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму». «Юридична диспозиція пропонованої нової статті 436-1 КК настільки розпливчаста, що, за бажання влади, дозволить ув’язнити більшість населення України. Адже кожен справжній українець схвально чи нейтрально відгукуватиметься про Українську Повстанську Армію (УПА), купуватиме, носитиме чи завантажуватиме в Інтернет матеріали про неї. УПА ж, як прямо зазначено в цьому репресивному законопроекті, офіційно боролася проти учасниці «антигітлерівської коаліції» – кривавої імперії СРСР. Путінсько-симоненківська пропаганда, як відомо, завжди звинувачувала ОУН-УПА в «співробітництві з фашистськими окупантами» під час Другої Світової війни», – впевнений нардеп.

Як зазначає Канівець, аналогічний за змістом, але ще більш юридично нікчемний, є законопроект №2178а. «Стисло переповідаю суть. Якщо хтось зліпить на вулиці «пам’ятник» Сталіну з, перепрошую, собачого посліду – за спробу прибрати це лопатою вам загрожує від 7 до 14 років позбавлення волі», – пише парламентар.

Нардеп говорить про те, що решта законопроектів, які 16 січня антиукраїнська більшість оголосила «прийнятими», впроваджують окремі інструменти тоталітарного режиму.

«Для чого пропрезидентські депутати пропихають ці жахливі законопроекти? В кращому випадку, це брутальний бандитський психологічний шантаж опозиції та залякування громадськості. Можливо, режим невдовзі негласно пообіцяє нам «забути» найбільш репресивні проекти. Щоби кожен громадянин принаймні не почувався однією ногою у в’язниці. Звісно, в обмін на «правильне» голосування опозиції щодо змін до конституції про повноваження Президента та щодо приватизації газотранспортної системи. В гіршому ж випадку, тоталітарні законопроекти продиктовані владній більшості з Кремля, і пропхані під керівництвом особисто Віктора Медведчука. В такому разі, початок офіційних репресій проти активістів і патріотів в Україні може бути компенсацією Москві за 15 мільярдний російський кредит», – пише Канівець.

Парламентар переконаний, що за будь-якого сценарію, 16 січня режим Януковича поховав себе політично й фактично, – спаливши останні «мости» з громадськістю та журналістами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ