Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Карантин в Україні продовжили до кінця літа, але з послабленнями

У середу, 16 червня, Кабінет міністрів України продовжив карантин, введений після початку пандемії коронавірусу, до 31 серпня цього року
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це пише УНН.

Також під час засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що поки в країні діє “зелений” рівень епіднебезпеки, контроль самоізоляції не буде здійснюватися, що дасть змогу оновити додаток “Вдома”.

Отже, відзавтра, з 17 червня, не потрібно буде встановлювати мобільний застосунок "Вдома" при поверненні з-за кордону до України, додали у Мінцифри.

Цей застосунок запустили у квітні минулого року. За цей час його завантажили майже 1 млн людей. Ним користувалися ті, хто поверталися з-за кордону. Адже згідно із постановою уряду, для людей, що прибули з-за кордону, діяла вимога пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію. Або ж надіслати негативний результат ПЛР-тесту на коронавірусну хворобу, щоб завершити самоізоляцію.

Незважаючи на те, що застосунок наразі не буде використовуватися при перетині кордону в Україну, дотримання карантинних обмежень і протиепідемічних заходів досі залишаються необхідними.

Також міністр культури та інформації політики Олександр Ткаченко у Telegram-каналі повідомив, що тепер проведення масових заходів (культурних, розважальних, релігійних, рекламних тощо) в приміщеннях дозволяється з 100% наповненням. Без обмеження дистанції між присутніми.

Проте учасники та організатори заходів мають використовувати захисні маски або респіратори.

"Якщо ж всі присутні мають негативні результати тесту на COVID-19, який зроблений не більше як за 72 години, чи документ повного курсу вакцинації – обмеження вище не застосовуються", - повідомив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ