Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Касько: новий заступник Грицака захищав "діамантових прокурорів"

Колишній заступник генерального прокурора Віталій Касько стверджує, що Павло Демчина, якого президент Петро Порошенко в суботу призначив першим заступником голови СБУ, причетний до корупції. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Ось така от заміна Віктору Трепаку. Той, хто разом з Шокіним і Столярчуком захищав "діамантових прокурорів" і кого преса називала "смотрящим" в СБУ від Кононенка – тепер перший заступник голови СБУ по боротьбі з корупцією. А той, хто зловив "діамантових прокурорів" – звільнений з органів СБУ. І сталося це символічно - практично на річницю "діамантової" справи", – написав він.

Касько додав, що у нього більше немає "питання, чи хоче нинішня влада боротися з корупцією в Україні".

Як відомо, раніше ЗМІ неодноразово називали Демчину причетним до так званої "горіхової мафії", яка наживалася на контролі експорту горіхів. Зокрема, у цьому його звинуватив одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі.

Колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак, який звільнився зі служби після того, як оприлюднив "чорну бухгалтерію Партії регіонів", також заявляв, що Демчина підтримує близькі стосунки з депутатом від БПП Ігорем Кононенком, якого неодноразово звинувачували в корупції.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ