Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Катастрофа МАУ в Ірані: Афганістан відсторонили від переговорів

Міжнародна група з координації допомоги жертвам рейсу PS752 літака МАУ у Тегерані 8 січня 2020 року ухвалила рішення про те, що Афганістан не братиме безпосередньої участі в майбутніх переговорах щодо катастрофи.
Фото: Офіс Президента України

Про це йдеться у спільній заяві, оприлюдненій МЗС України.

Зокрема, повідомляється:

“Ми, міністри, які представляють Афганістан, Канаду, Швецію, Україну та Велику Британію, взяли до уваги особливу ситуацію в Афганістані, що вимагає всебічної уваги. В результаті представники Координаційної групи домовилися, що не зважаючи на те, що Афганістан залишається ключовим партнером і продовжуватиме відігравати важливу роль у цій групі, він не братиме безпосередньої участі в майбутніх переговорах”.

Зазначається, що, оскільки керівним принципом Координаційної групи є забезпечення рівного підходу до всіх жертв авіакатастрофи незалежно від національності, Канада, Швеція, Україна та Велика Британія, а також Афганістан, продовжуватимуть інтенсивну роботу із забезпечення прозорості, справедливості та правосуддя щодо всіх жертв, зокрема афганських, та їхніх сімей.

Автори заяви запевнили, що Координаційна група залишатиметься єдиною у своїй меті притягнути Ісламську Республіку Іран до відповідальності за цю трагедію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ