Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: КДБ та КПРС цілеспрямовано знищували могили Січових Стрільців
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

КДБ та КПРС цілеспрямовано знищували могили Січових Стрільців

Відомий український історик Едуард Андрющенко опублікував на створеному ним Telegram-каналі KGB files звіт КДБ при Раді міністрів Української РСР для ЦК Компартії щодо проведеної роботи з цілеспрямованого руйнування місць поховання Українських Січових Стрільців на Янівському цвинтарі, що у Львові

Документ підготовлено влітку 1971 року, передає Еспресо.TV.

Причиною занепокоєння радянських окупантів, як зазначається, стало те, що ці могили перетворили на місце зустрічей "націоналістично й релігійно налаштованих елементів". Зокрема, велике таке зібрання мало місце на свято Трійці.

"Враховуючи це, Львівський обком КПУ 11 червня 1971 року прийняв спеціальну постанову, котрою, зокрема, зобов'язав Львівський міськвиконком вжити заходів з поступової ліквідації могил українських буружазних націоналістів та інших ворогів радянської влади.

На виконання постанови обкому КПУ частину раніше зруйнованих могил Січових Стрільців було знесено й на цьому місці здійснюються нові поховання. Станом на 15 серпня 1971 року здійснено 18 таких поховань", - звітують у республіканському КДБ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ