Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівники Львівщини зустрілися з послом Японії

Про потенційні напрямки співробітництва у галузі економіки, альтернативній енергетиці, аграрній галузі та культурі йшлося сьогодні, 3 березня, під час зустрічі голови Львівської ОДА Олега Синютки та голови обласної ради Олександра Ганущина з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Сумі Шігекі.

Олег Синютка висловив вдячність японському народу за принципову позицію та підтримку у відстоюванні незалежності і територіальної цілісності України. 

Очільник області, запрошуючи бізнес Японії до співпраці, наголосив, що на Львівщині створені всі умови для швидкого і доброго розвитку. "Підтвердженням цього є те, що Фуджікура за минулий рік збудувала ще один завод і його успішно експлуатує. Для нас дуже важливо, щоб цей успішний  приклад поширювався", - зауважив голова ЛОДА.

Сторони обговорили можливості залучення інвестицій в альтернативну енергетику (джерела, пов’язані з сонячною енергією і біомасою), створення сільськогосподарських кооперативів, проекти в екологічній галузі (переробка ТПВ, лісове господарство, водні ресурси).

У зв’язку з цим Сумі Шігекі повідомив, що у березні на Львівщину завітає японська організація зовнішньої торгівлі JETRO для налагодження торговельно-економічного співробітництва. 

Крім того, торкнулися теми промоції Львівщини серед мешканців Японії для запрошення їх як туристів у нашу область.

За словами Надзвичайного і Повноважного Посла Японії, у межах Року Японії в Україні та святкування 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між країнами Посольством заплановано низку заходів, зокрема буде висаджено Сакуру по всій Україні, на Львівщині – у Львові та Золочеві. Також планується участь японських літераторів у вересні у форумі видавців у місті Лева.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ