Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Керівництво України дало принципову згоду на виконання всіх вимог американців

Керівництво України дало принципове згоду на виконання всіх вимог американців, на яких наполягає емісія США.Без виконання політичних вимог, висунутих Державним департаментом, продовження подальшої програми співпраці, в тому числі за отриманням наступної транші МВФ, фактично неможливо. Про це написав Юрій Бутусов на "Цензор.НЕТ".

"Без виконання політичних вимог, висунутих Державним департаментом, продовження подальшої програми співпраці, в тому числі щодо отриманням наступного траншу МВФ, фактично неможливо.

1. Антикорупційний суд до кінця року відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії.
2. Заміна керівництва Центрвиборчкому.
3. Відставка керівництва "Укроборонпрома" та структурні зміни в оборонній промисловості.

В пакет не входить, але мається на увазі також:

1. Жодної відставки голови НАБУ А. Ситника і припинення тиску на НАБУ з боку інших державних структур та парламенту.
2. Забезпечення права на незалежне прослуховування для НАБУ і вибір адекватних авторитетних аудиторів НАБУ.
3. Структурні зміни в керівництві Міністерства оборони та Генерального штабу відповідно до Стратегічного оборонного бюлетеня.

Водночас США, Канада та Євросоюз мають намір підтримати проведення державними органами України конкурентних демократичних виборів у встановлені терміни. Американці не вважають, що Україні на цей момент потрібні потрясіння, вони вважають, що наступні вибори виведуть на новий рівень розвиток демократії в Україні, якщо буде забезпечена конкуренція.

Також американський вплив не передбачає втручання у оперативне управління державою. Визначені певні коридори розвитку. Постійний контроль та увагу американці проявляють, перш за все, до діяльності НАБУ і САП. За активністю цих структур здійснюється постійний моніторинг, плюс консультування, супровід. Наші союзники вважають, що діяльність цих структур - єдиний можливий запобіжник української політики, який здатен утримувати українських політиків у певних рамках.

У разі виконання політичних вимог, економічні проблеми у співпраці, наприклад - необхідність підвищення цін на житлово-комунальні послуги - МВФ готовий обговорити і перенести терміни.

Загалом, не виключено, що будуть якісь не стиковки, якісь спроби щось корегувати, але, на мій погляд, завдання будуть виконані, нічого не реалістичного тут нема, а напередодні виборів без траншу МВФ держава буде паралізована, кредит життєво потрібний. Думаю, ці завдання будуть підтримані і громадянським суспільством.

Думаю, що всі ці політичні вимоги в дійсності є абсолютним мінімумом, необхідним для того, щоб показати не стільки навіть Заходу, а перш за все самим собі, що ми здатні вибудувати систему контролю та протидії, що керівництво держави здатне створювати правила для самих себе і підкорятися їм".

"Цензор.НЕТ"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ