Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Кернесу в суді зачитали обвинувальний акт

Київський районний суд Полтави, в якому слухається справа харківського міського голови Геннадія Кернеса, приступив безпосередньо до розгляду матеріалів кримінального провадження. Сьогодні, 5 жовтня, пройшло перше засідання, присвячене розгляду справи по суті. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Шкіряк зазначив, що у слідства "більш ніж достатньо" доказів вчинення Кернесом низки тяжких злочинів.

Прокурор Олександр Ганилов близько години зачитував обвинувальний акт. Згідно з документом, Геннадія Кернеса та двох його охоронців Віталія Блинникова і Євгена Смицкого підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини – карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років), ч. 2 ст. 127 (катування – карається позбавленням волі на строк до п'яти років), ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством – карається обмеженням волі до двох років) Кримінального кодексу України. За версією слідства, 25 січня 2014 року активісти харківської Євромайдану Олександр Кутятин і Сергій Ряполов були незаконно затримані охороною Кернеса і доставлені в готель "Національ". Там вони зазнали допиту та побиття, в якому нібито брали участь особисто Кернес і його охоронці.

 

Суд над Кернесом. Розпочато розгляд справи по суті. Гепа наляканий, бо звик, що раніше йому все сходило з рук. Наразі, у...

Posted by Зорян Шкіряк on 5 жовтня 2015 р.

Під час засідання суду адвокати сторін подали свої клопотання.

Наступне засідання відбудеться 19 жовтня.Також було прийнято рішення про те, що спочатку будуть допитані обвинувачені.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ