Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кількість безробітних на Львівщині зменшилась

Упродовж січня-липня 2018 року соціальними послугами районних, міських філій та центрів зайнятості області задля працевлаштування скористалися 52,5 тис. осіб, у тому числі 32,6 тис. безробітних, тоді, як торік число тих, хто офіційно набув статус безробітного на Львівщині, складало на 5,5 тис. більше. База задекларованих вільних робочих місць і вакантних посад за перші сім місяців порівняно зі звітним періодом 2017 року, збільшилася на 0,6 тис. пропозицій і становила 42,9 тис. вакансій. Про це повідомив Львівський обласний центр зайнятості.

Традиційно найпростіше знайти місце праці фахівцям робітничих професій, для яких зафіксовано 6,2 тис. пропозицій працевлаштування, 1,4 тис. вільних місць праці були для службовців, ще 0,8 тис. – для тих, хто не має спеціальної підготовки та відповідного рівня освіти.

У розрізі професійних груп найбільший попит на робочу силу на кінець липня 2018 року спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом, робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин, найменш популярними залишаються пропозиції праці для робітників сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства, керівників, вищих державних службовців.

На одну вакансію в середньому на Львівщині претендувало дві особи, торік – 3 безробітних. Упродовж січня-липня фахівці обласної служби зайнятості допомогли повернутися до трудової діяльності 27,2 тис. жителям Львівщини, з них – понад 70% вдалося працевлаштувати до моменту набуття статусу безробітного.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ