Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кількість обласних програм має бути менша, а ефективність їх - більша

48 обласних програм, що передбачені в торішньому обласному бюджеті Львівщини, - це розпилення бюджетних коштів. Про це в коментарі Гал-інфо розповів директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків.

«З переліку обласних програм до обласного бюджету (на 2015 рік) на розгляд депутатських комісій ми подали менше як 20 і залишили певний фінансовий ресурс для подальшого розподілу. Ми задали такий алгоритм роботи, щоб були передбачені в першу чергу соціальні програми. Акцент зроблено в частині передбачення коштів на  ремонт доріг, вже навіть не варто доводити, що це пріоритер номер один. Другий пріоритет – це енергозбереження бюджетних установ, які фінансуються з обласного бюджету. Ресурс 15 млн грн. для початку є, але якщо належним чином буде організована робота, то цей ресурс можна добавити за рахунок призупинення неефективних програм», - сказав Демків.

Окрім того, за його словами, в залишку 40 млн нерозподілених коштів.

«Ми пропонуємо уважно попрацювати і вивчити до кінця січня звітні дані по виконанні різних програм за попередні роки і відібрати найбільш ефективні та вийти на повноцінне прийняття програми соціально-еокномічного розвитку наприкінці лютого, який би враховував і програмну, і соціальну складову. Кількість програм має бути менша, але ефективність їх - більша», - сказав Демків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ