Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кількість пошуковців роботи на Львівщини зросла до 44 тис. осіб – дані Центру зайнятості

За 12 днів січня чисельність пошуковців роботи зросла на 596 осіб, і загалом становить 44 тисячі - повідомляє Львівський обласний центр зайнятості. Найбільше поповнився ринок робочою силою за ці дні у Жидачівському, Золочівському, Самбірському, Сокальському, Яворівському та Радехівському районах. Місце праці шукають колишні працівники ВАТ “Моршинський завод мінеральних вод “Оскар”, Жидачівського ТзОВ “ГАЛПАК”, ТзОВ “Золочівагро”, ТзОВ “Радехів-цукор”, Самбірського ТзОВ “Гуцулка”, Стрийського ДП “Екран-ВК” ТзОВ “Екран”.
Нині в області на одну пропозицію роботи претендує 21 особа. Найскладніше працевлаштуватися мешканцям Сколівського району та міста Новий Розділ (200 претендентів - на одне вільне місце праці). Найбільший вибір роботи мають мешканці Львова (3 особи - на одну вакансію).
Проте за даними Львівського обласного центру зайнятості близько 1700 підприємств, установ та організацій на Львівщині станом на 13 січня мають потребу у понад 2000 кваліфікованих працівників. Сьогодні на ринку праці найбільш затребувані електромонтери, швачки, касири торговельних залів, кухарі, електрогазозварники, виконроби, охоронці, офіціанти, інженери-програмісти, продавці продовольчих та непродовольчих товарів тощо.
У перші дні 2009 року фахівці центрів зайнятості області посприяли у працевлаштуванні 541 мешканцю Львівської області. За скеруванням служби зайнятості 24 особи отримали місце праці після здобуття актуального на ринку праці фаху. На загал з роботою пощастило продавцям продовольчих та непродовольчих товарів, кухарям, водіям, швачкам, бухгалтерам, менеджерам зі збуту тощо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ