Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Частка студентів, які отримуватимуть стипендію, знову буде 45%

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про повернення кількості студентів, що отримуватимуть стипендії до 40-45% від загальної кількості здобувачів освіти на денній формі, що навчаються за державним замовленням. Водночас розмір стипендії після анонсованого збільшення залишиться незмінним - 2000 грн.

Про це інформує "Суспільне" із посиланням на засідання Уряду.

"Сьогодні Уряд ухвалив рішення про збільшення ліміту стипендіатів, яким буде призначатися академічна стипендія за результатами семестрового навчання. Цього року кількість одержувачів академічних стипендій становитиме 40-45%, замість 35-40%. Водночас, як і було анонсовано, розмір стипендії буде збільшений", - інформує пресслужба прем'єр-міністра.

Тепер заклади освіти мають переглянути рейтингові списки та почати нараховувати стипендії більшій кількості бюджетників.

Як відомо, в Україні 2022 року виплати для студентів закладів вищої освіти підвищено в 1,5 раза (до 2000 гривень), а у професійних технічних училищах – у 2,5 раза (до 1250 гривень). Однак у січні 2022 року менший відсоток студентів отримали виплати після анонсованого збільшення до 2000 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ