Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кількість студентів з України у Польщі збільшується

Польський Інститут громадських справ повідомив, що за три останніх роки кількість студентів з України зросла в Польщі з майже 10 тисяч до 35 584. Саме стільки молодих людей з України навчалося у Польщі протягом 2016-2017 навчального року. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Польське радіо".

Згідно з опитуваннями, українці обирають країну над Віслою тому, що тут їм необхідно менше грошей для життя, ніж в інших країнах; існує перспектива навчання без оплати чи з пільгами в оплаті; можна легше потрапити на навчання; існує можливість після закінчення вишу знайти роботу за спеціальністю; а також тому, що у Польщі гарна якість освіти.

Інститут громадських справ звертає увагу, що хоча українці й мають в теорії певні преференції у справах отримання візи чи роботи, та все ж на практиці, студенти часто зустрічаються з певними труднощами.

Українські студенти на запитання, що могло б сприяти приїзду їхніх земляків на навчання до Польщі говорили про: надання стипендії; допомогу у питанні працевлаштування та забезпечення юридичних порад.

Більшість студентів, які навчаються в Польщі, утримують батьки. Згідно зі статистикою, українські студенти отримують 1 900 стипендій.

Лише 9% українських студентів планують повертатися до дому. 29% хоче переїхати в іншу країну ЄС, 28% українських випускників польських вишів хочуть залишитися в Польщі. А 26% студентів ще не знають куди вони поїдуть.

Серед тих, хто хоче залишатися в Польщі головні причини такі: висока зарплата, гарні умови життя та добрі можливості працювати за фахом.

Опитування серед українських студентів було проведено серед більш, ніж 1000 осіб в Інтернеті з 28 березня по 4 травня 2018 року.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ