Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Кількість заручників в ОРДЛО зросла до 108 людей

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявляє, що, за останніми даними, у заручниках на непідконтрольних уряду територіях Донбасу перебувають 108 людей, - Радіо Свобода.

Про це він сказав 31 січня в Києві під час круглого столу на тему «Як звільнити бранців Кремля».

«На сьогодні звільнена або знайдена 3221 людина. Офіційно заручниками вважаються ще 108 осіб, які незаконно утримуються на території ОРДЛО. Зниклими безвісти є 398 осіб», – сказав Тандіт.

Він відмовився назвати можливу дату нового обміну полонених. «Ми не анонсуємо майбутніх реалізацій і проведення операцій зі звільнення заручників, бо в процес звільнення залучено дуже багато людей», – сказав радник голови СБУ.

27 грудня 2017 року на Донбасі між українською стороною і підтримуваними Росією бойовиками відбувся обмін утримуваними особами. Він був запланований за формулою «306 (тих, видачі кого домагалися підтримувані Росією бойовики – ред.) на 74 (військових і цивільних, включених до списку на обмін Україною – ред.)». Українській стороні 27 грудня передали 74 людини, проте одна з них вирішила залишитися на непідконтрольній українській владі території. Київ передав бойовикам 233 людини.

Після цього СБУ заявляла, що заручниками залишаються 103 людини в Донецьку і Луганську, десятки – в Росії, 402 людини вважалися зниклими безвісти.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ