Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кіровоградська та Миколаївська області найбільші забрудники екології

Як повідомили в пресслужбі Державної екологічної інспекції України, найбільш резонансними за порушеннями вимог природоохоронного законодавства стали Кіровоградська та Миколаївська області.

З 28 квітня по 04 травня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 94 заходи контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів, складено 253 протоколи про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 45 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 56 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 3 млн 886 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 млн 206 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 2 млн 626 тис. гривень.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію громадянину на суму 777 тис. 937 грн, за незаконний вилов цінних водних біоресурсів у кількості 496 шт. у Кам'янському водосховищі річки Дніпро нижче Кременчуцької ГЕС на території Світловодської міської ради Олександрійського району. Матеріали з ознаками кримінального правопорушення направлено до ВП № 1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області.

Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків на суму 2 млн 637 тис. 91 грн за незаконне добування громадянами водних живих ресурсів під час нерестової заборони, а саме, за допомогою човна з використанням заборонених знарядь лову виловлено 1648 шт. різних видів на р. Південний Буг с. Піски Миколаївського району. Матеріали направлено до Новоодеського районного суду Миколаївської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ